Zadanie 8
Na Wydziale Żywienia Człowieka dla studentów kierunków Gastronomia i Hotelarstwo oraz Żywienie Człowieka i Ocena Żywności w ramach projektu przygotowano warsztaty praktyczne o następującej tematyce:
Barista
Podczas dwudniowych zajęć uczestnicy zdobędą nie tylko wiedzę o historii i gatunkach kaw ale przede wszystkim nauczą się sztuki przyrządzania napojów kawowych (w tym „latte art”) i sposobów ich profesjonalnego serwowania.
Serwis napojów mieszanych i alkoholi I stopień
Czterodniowe warsztaty, na których uczestnicy m. in. nabędą wiedzę i umiejętności praktyczne w sztuce kompozycji oraz przygotowania drinków i koktajli.
Serwis napojów mieszanych i alkoholi II stopień
Ośmiodniowe warsztaty praktyczne, podczas których każdy uczestnik zdobędzie teoretyczną wiedzę i praktyczne umiejętności w zakresie przygotowywania drinków i koktajli z zastosowaniem różnych technik barmańskich, organizacji pracy za barem i dobrych praktyk podczas profesjonalnej obsługi klienta.
Warsztaty cukiernicze
Podczas dwudniowych warsztatów uczestnicy poznają podstawy nowoczesnego cukiernictwa m. in. techniki wykonywania francuskich makaroników oraz receptury na tradycyjne wypieki. Nauczą się m. in. przygotowywać inserty do monoporcji, wypiekać biszkopty rantowe, przygotowywać musy, nasączenia, bazy do kremów oraz dekorować tort z zastosowaniem wybranych technik dekoracji.
Efektywne metody przyswajania wiedzy i świadome kształtowanie ścieżki zawodowej
Uczestnicy zdobędą podstawową wiedzę o pamięci i najefektywniejszych metodach przyswajania wiedzy, a także sposobach przygotowywania się do egzaminów dostosowanych do indywidualnych predyspozycji. Poznają uwarunkowania temperamentalne i osobowościowe mające wpływ na predyspozycje do pracy na różnych stanowiskach.
Udział w w/w warsztatach mogą brać również studenci innych wydziałów należący do kół naukowych na Wydziale Żywienia Człowieka.
Ogłoszenia o naborze
Ogłoszenie_Rozmowa kwalifikacyjna
Efektywne metody przyswajania wiedzy i świadome kształtowanie ścieżki zawodowej
Ogłoszenie_Warsztaty cukiernicze_V edycja
Ogłoszenie_Warsztaty cukiernicze_IV edycja
Ogłoszenie_Warsztaty cukiernicze_III-V edycja
Ogłoszenie_Serwis napojów mieszanych i alkoholi stopnia II edycja 2
Ogłoszenie_Warsztaty cukiernicze_II edycja