Wydział Żywienia Człowieka

Zadanie 8

Na Wydziale Żywienia Człowieka dla studentów kierunków Gastronomia i Hotelarstwo oraz Żywienie Człowieka i Ocena Żywności w ramach projektu przygotowano warsztaty praktyczne o następującej tematyce:

Barista

Podczas dwudniowych zajęć uczestnicy zdobędą nie tylko wiedzę o historii i gatunkach kaw ale przede wszystkim nauczą się sztuki przyrządzania napojów kawowych (w tym „latte art”) i sposobów ich profesjonalnego serwowania.

Serwis napojów mieszanych i alkoholi I stopień

Czterodniowe warsztaty, na których uczestnicy m. in. nabędą wiedzę i umiejętności praktyczne w sztuce kompozycji oraz przygotowania drinków i koktajli.

Serwis napojów mieszanych i alkoholi II stopień

Ośmiodniowe warsztaty praktyczne, podczas których każdy uczestnik zdobędzie teoretyczną wiedzę i praktyczne umiejętności w zakresie przygotowywania drinków i koktajli z zastosowaniem różnych technik barmańskich, organizacji pracy za barem i dobrych praktyk podczas profesjonalnej obsługi klienta.

Warsztaty cukiernicze

Podczas dwudniowych warsztatów uczestnicy poznają podstawy nowoczesnego cukiernictwa m. in. techniki wykonywania francuskich makaroników oraz receptury na tradycyjne wypieki. Nauczą się m. in. przygotowywać inserty do monoporcji, wypiekać biszkopty rantowe, przygotowywać musy, nasączenia, bazy do kremów oraz dekorować tort z zastosowaniem wybranych technik dekoracji.

Efektywne metody przyswajania wiedzy i świadome kształtowanie ścieżki zawodowej

Uczestnicy zdobędą podstawową wiedzę o pamięci i najefektywniejszych metodach przyswajania wiedzy, a także sposobach przygotowywania się do egzaminów dostosowanych do indywidualnych predyspozycji. Poznają uwarunkowania temperamentalne i osobowościowe mające wpływ na predyspozycje do pracy na różnych stanowiskach.

Udział w w/w warsztatach mogą brać również studenci innych wydziałów należący do kół naukowych na Wydziale Żywienia Człowieka.

 

Ogłoszenia o naborze

Ogłoszenie_Rozmowa kwalifikacyjna

Efektywne metody przyswajania wiedzy i świadome kształtowanie ścieżki zawodowej

Ogłoszenie_Warsztaty cukiernicze_V edycja

Ogłoszenie_Warsztaty cukiernicze_IV edycja

Ogłoszenie_Warsztaty cukiernicze_III-V edycja

Ogłoszenie_Serwis napojów mieszanych i alkoholi stopnia II edycja 2

Ogłoszenie_Warsztaty cukiernicze_II edycja

 
 
 
Archiwum
 
 

Wymagane dokumenty